Fremtidens behandlingsterapi

Ditt første valg for optimal helse.

BOWEN TEKNIKKEN AKTIVERER KROPPENS EGET HELBREDELSESSYSTEM

Kroppen har en fantastisk evne til å helbrede seg selv og BowenTeknikken gir kroppen den informasjon den trenger for å reparere seg selv og raskt å finne tilbake til optimal helsetilstand.
Dette gjøres ved at bowenterapeuten trykker forsiktig på punkter over muskler og akupunkturpunkter, samt bindevevet, Fascia, med tommel- og pekefinger.  Når spenninger i disse områdene frigjøres kan dette ha innflytelse andre steder i kroppen og justeringer foretas av kroppen selv. Når finjusteringer er foretatt, oppløses spenninger og blokkeringer, slik at smerter minsker eller blir borte.
Pasienter blir ofte overrasket over at de faktisk kjenner bedring allerede etter første behandling.

Stress fører ofte til verkende og stive muskler og ledd. Kroppsholdningen endres under byrden av stress-situasjoner, som igjen fører til følelsen utbrent, og syklus av smerter blir forsterket. BowenTeknikken er en unik og uvanlig form for behandling som virker svært avslappende på muskelspenninger og reduserer kroppens stressnivå.
BowenTeknikken hjelper kroppen med å finne avlapnings-responsen, slik at kroppen raskt kan finne tilbake til optimal helse.

Effekten av en Bowenbehandling kan bli ganske dyp og kan vare mye lenger enn mange andre behandlingsteknikker, fordi kroppen selv foretar de nødvendige justeringer. Mange klienter trenger bare 2–3 behandlinger, med en ukes pause mellom hver behandling først, og deretter vedlikehold en gang i måneden eller når de føler stress-effekten er tilbake.

Behandlingen balanserer kroppens muskel- og skjelettsystem. Stimulerer kroppens blod- og lymfesirkulasjon. Kan gi raske resultater for kroniske og akutte lidelser.

Teknikken har virkning på det fysiske, det kjemiske, det følelsesmessige og det mentale aspekt hos klienten. Slik er BowenTeknikken unik i all sin enkelhet – enten det gjelder behandling av et spesielt problem eller vedlikehold av god helse. Kroppen prioriterer selv behandlingen.

Det utføres aldri manipulasjon, som kan resulterer i at kroppen går i forsvar eller i stressmodus.
Behandlingen utføres som regel ved at pasienten ligger på en benk iført undertøy og med teppe over seg. En behandling varer i ca. 45 minutter. Kroppen jobber med sine justeringer i 10 dager. Det er optimalt med ny behandling etter 7 dager, slik at nye ”beskjeder” kan integreres.

Etter 3 behandlinger får kroppen en pause på 4-6 uker til å foreta resten av justeringene.
Deretter kan det være nødvendig med månedlige vedlikeholdsbehandlinger.

Kroppen din er den beste helbrederen du har. Ingen kan den jobben bedre enn kroppen selv.
BowenTeknikken støtter kroppens medfødte evner å slappe av og reparere.

Bowenterapeuter fokuserer ikke på sykdomstilstander og diagnoser; dog observerer de med begeistring at utallige navngitte plager forsvinner etter behandling.
Skjevheter regulerer seg – til tross for at det ikke utøves manipulasjon av ledd o.l.
Meridianer styrkes umiddelbart – til tross for at BowenTeknikken ikke likner på akupunktur eller akupressur.
Muskelspenninger og stress løses opp og lymfesystemet reguleres – til tross for at musklene ikke blir massert.  Når spenningene i musklene slipper forlenges musklene. Det er derfor ikke uvanlig at smerter reduseres omgående etter behandling. Andre ganger skje det mer gradvis.

BowenTeknikken er stressreduserende og har en beroligende virkning på kroppen fordi det parasympatiske nervesystemet stimuleres.

Alle vår muskler og organer er omgitt av bindevev, og mange mener at også bindevevet, Fascia sender informasjon mellom de forskjellige kroppsdelene. Når en del av kroppen blir stimulert utløser dette vibrasjoner gjennom bindevevet til andre deler av kroppen. Ett ”bowen-grep” på kroppen berører hele personen.

 

Erfaringer med BowenTeknikken

BowenTeknikken forkorter rehabiliteringsperioden uansett hvor lenge man har hatt lidelsen.
I Europa har leger gode erfaringer med å sende sine pasienter med akutte og kroniske belastningsplager til Bowen terapeuter. Dette er kostnads-besparende både for bedrifter og trygdeetaten.
Nå er dette også mulig i Norge og samarbeidet med leger er i gang.

Osteopater, kiropraktorer, sportsterapeuter og fysioterapeuter er noen av mange terapeuter i utlandet som benytter BowenTeknikken og de overraskes stadig over kroppens raske resultater med denne enkle og forsiktige terapiformen.
Teknikkens effektivitet forkorter restitusjonsperioden, bedre livskvaliteten og får sykemeldte hurtigere tilbake i arbeid.

 

Hva kan BowenTeknikken hjelpe for?

BowenTeknikken benyttes for mange forskjellige symptomer. Den er en sikker og effektiv behandling for mennesker i alle aldere inkludert spedbarn – helt uten bivirkninger. Behandlingen er ideell for sportsskader, arm- og håndleddsproblemer, frossen skulder, ryggplager, graviditetsplager, bekkenproblemer, kneproblemer, luftveisproblemer etc.
Mange andre symptomer inkludert fordøyelsesproblemer, migrene, barnløshet og sengevæting har gitt gode resultater.
Det er ingen områder hvor det ikke er trygt å behandle med BowenTeknikken.

Man trenger ikke å føle seg syk for å få glede av behandling med BowenTeknikken. Det er en glimrende metode for å hjelpe kroppen til å restituere seg og derfor yte maksimalt og for å bedre helsen.

Profesjonelle sportsutøvere over hele verden bruker BowenTeknikken jevnlig. Tester viser at disse utøverne har vist en bedre ytelse og resultater, mindre belastningsskader og at restitusjonstiden etter skade er drastisk minsket. Behandlingen virker betennelsesdempende, hvilket gjør at skader helbreder seg raskere.

 

Forskning

Det er vitenskaplig bevist at kroppen er utstyrt med selvreparende mekanismer som kan skrus av og på
ved hjelp av metoder som stenger for kroppens stressresponser og åpner for kroppens avslapnings-responser.
Metodene aktiveres når kroppens autonome nervesystem er i parasympatisk modus og avslapnings-respons.
70% av tiden er kroppen i stressrespons og kan derfor ikke få nytte av disse mekanismene.
Bowen Teknikken hjelper kroppen til å bli avslappet.
Forskning viser at BowenTeknikken balanserer det autonome nervesystemet, som kontrollerer 80 – 90 % av kroppens systemer.

Årsaken til mange av våre plager:

Bekkenet er grunnmuren i kroppen vår.  Et skjevt bekken gjør at kroppen må kompensere for denne skjevheten og dette kan resultere i plager f.eks. i føtter, knær, hofter, rygg, skuldre, nakke etc.

Ubalanse i kjeveleddet kan forårsake symptomer på sykdommer overalt i kroppen. Kjeveleddet er et av de viktigste leddene i kroppen.
Bowenterapeuter har en enkel teknikk for å hjelpe kroppen til å korrigerer og balansere både bekkenet og kjeveleddet.

Mange av våre plager kan også komme fra tarmsystemet. Derfor er det viktig å drikke mye rent vann og være bevisst på god ernæring, f.eks. mye grønnsaker, frukt, etc. Balansert syre-basisk kost som gir gode forhold i tarmen, slik at fordøyelsen virker optimalt. Syreoverskudd i kroppen kan gi stive muskler og ledd.

Hvor kommer Bowen Teknikken fra?

Mr. Tom Bowen fra Geelong i Australia utviklet teknikken på 1950 tallet.
I en periode behandlet Tom Bowen alene utrolige 13.000 pasienter i året,
hvor 90% av dem kun behøvde to eller tre behandlinger for å bli friske.

Kroppen din er den beste helbrederen du har. Ingen kan den jobben bedre enn kroppen selv.
BowenTeknikken støtter kroppens medfødte evner til å slappe av og reparere.
Gi kroppen en sjanse!

BowenTeknikken – den ultimate helhetsterapi
Fremtidens første valg til optimal helse.